Eğitim

28 Şubat nedeniyle 19 yıl sonra öğretmen olan Sarıdiken: Allah bir daha yaşatmasın

Antalya’da 9 yıldır, hayalini kurduğu ana okulunu işleten 42 yaşındaki öğretmen Esma Sarıdiken, üniversite yıllarının 28 Şubat süreciyle kabusa …

28 Şubat nedeniyle 19 yıl sonra öğretmen olan Sarıdiken: Allah bir daha yaşatmasın

esma ogretmen 6207

Antalya’da 9 yıldır, hayalini kurduğu ana okulunu işleten 42 yaşındaki öğretmen Esma Sarıdiken, üniversite yıllarının 28 Şubat süreciyle kabusa döndüğünü söyledi.

“ALLAH’IN EMRİ OLDUĞU İÇİN ÖRTÜNÜYORDUK”

Üniversitede 2. sınıfa başladıklarında başörtülü, küpeli, sakallı, tayt ve göbeği açık giyinen öğrencilerin okula alınmayacağına dair kapıya yazı asıldığını belirten Sarıdiken, “Biz başörtüsünü Allah’ın emri olduğu için örtüyorduk. Tercih olan diğer giyinme tarzıyla bir tutulması bizim için çok büyük bir acıydı. Bu süreçte kapıdan dahi alınmamaya başlandık. Bazı okullar öğrencileri direkt almadı bazı okullarda da ‘ikna odaları’ denilen yerde öğrenciler ikna edilmeye çalışılıyordu.” dedi.

Sarıdiken, 28 Şubat sürecinde başörtüsü takmaktan değil, sınıf düzenini bozmaktan okuldan uzaklaştırılarak eğitim hayatlarının engellendiğini anlattı.

esma ogretmen 9279

19 YIL SONRA MEZUN OLDU

Haksız yere üniversiteden uzaklaştırılmasının yaşamını olumsuz etkilediğini dile getiren Sarıdiken, “Okuldan uzaklaştırıldıktan sonra herhangi bir üniversitenin önünden geçerken içim acıyordu. Uzun süre rüyamda kapıdan alınmadığımı, başörtümün alındığını ve polis zoruyla üniversiteden çıkarıldığımı görüyordum. 14 yıl sonra 2012’de kamuda başörtüsü sorunu çözüldü, 33 yaşında üniversiteye döndüm. Stajı için bir sene daha beklemek zorunda kaldım. 28 Şubat uygulamaları nedeniyle 1996’da girdiğim üniversiteyi 2016’da bitirdim ve 19 yılıma mal oldu. Şimdi 9 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Ana okulu hayalim vardı ve şimdi açtığım ana okulunu işletiyorum.” diye konuştu.

KAMPÜSTE TEHDİT EDİLDİ

Sarıdiken, 28 Şubat sürecinde Burdur’daki kampüste yürürken yanlarına yaklaşan araçtaki bir kişinin camı indirip, “yakında hiçbiriniz burada kalmayacaksınız” dediğini ve yaşadığı bu olayın kendisini çok üzdüğünü aktardı.

esma ogretmen 7453

“BAŞI AÇIK KAPALI FARK ETMEZ, BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ”

“Hiç kimseye kötü söz söylemedik, kırıp dökmedik, devletimize, hükümetimize hakaret etmedik. Allah bir daha yaşatmasın ama yaşanan şeylerden de ders çıkarmak gerekir. Yıllar sonra üniversiteye döndük ama hala haklarımız tam anlaşılmış değildi. Mağduriyetlerimizi gidermek için dönem arkadaşlarımızla irtibat kurduk ve doğaçlama bir şekilde 28 Öğrenci Platformu oluştu. Başı açık kapalı fark etmez, biz birbirimizi seviyoruz. Siyasetle devleti, siyasetle din anlayışını ayırmayı bilmek gerekir. Benim nasıl başı açık arkadaşımın başının zorla kapatılması karşısında dik durmam gerekiyorsa, o arkadaş da benim için aynı mücadeleyi vermeli. İnşallah bir daha böyle bir sorun yaşanmaz.”

Sarıdiken, 28 Şubat sürecini anlatmak için gittikleri üniversitelerde başı açık ve kapalı öğrencileri bir arada oturduğunu gördüklerinde çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

esma ogretmen 303

esma ogretmen 6409

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

izmit escort bayan bursa escort İstanbul escort mecidiyeköy escort istanbul escort avrupa yakası escort şirinevler escort beylikdüzü escort avcılar escort halkalı escort ataşehir escort betgar giriş bursa escort betvino giriş beylikdüzü escort şişli escort sex hikaye milanobet giriş dinamobet giriş privebet giriş güvenilir bahis siteleri bakırköy escort istanbul escort