Ekonomi

Fitch’ten Türk bankaları açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, sermaye artırımına giden kamu bankalarının yanı sıra sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının …

Fitch’ten Türk bankaları açıklaması

fitch 16 9 1646109356

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, sermaye artırımına giden kamu bankalarının yanı sıra sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten Türkiye’yi ilgilendiren bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, sermaye artırımına giden kamu bankalarının yanı sıra sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceği vurgulandı.

Fitch’in Türkiye konulu düzenlediği webinar’da konuşan Fitch Direktörü Lindsey Liddell, bankacılık sektöründe sermayelendirmenin, TL’de ileriki bir değer kaybı, aktif kalitesinde zayıflama ya da büyümeye duyarlı olacağını belirterek, büyümeyi destekleyecek yeterli tamponları olmayan bazı bankaların da sermayeye gereksinim duyabileceğini ifade etti.

KREDİ RİSKLERİNİ ARTIRDI

Türkiye Varlık Fonu üzerinden Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na (TKYB) 51 milyar liraya yakın bir sermaye desteği sağlanacak.

Liddell geçen senelerde özellikle kamu bankalarının sağladığı yüksek kredi büyümesi, belirsiz makroekonomik görünüm ve yapılandırılmış, büyük montanlı yakın izleme kredilerinin, bankacılık sektöründe kredi risklerini artırdığını ifade etti.

Fitch Kıdemli Direktörü Erich Arispe de, Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimler öncesinde para politikasında ek bir gevşeme ve teşviklerin de risk olduğunu kaydetti. (REUTERS)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

izmit escort bayan bursa escort İstanbul escort mecidiyeköy escort istanbul escort avrupa yakası escort şirinevler escort beylikdüzü escort avcılar escort halkalı escort ataşehir escort betgar giriş bursa escort betvino giriş beylikdüzü escort şişli escort sex hikaye milanobet giriş dinamobet giriş privebet giriş güvenilir bahis siteleri bakırköy escort istanbul escort